Vakantie tip: Heritage Motor Centre

Niet gek ver van het schilderachtige Engelse Oxford, is het Heritage Motor Centre gevestigd. Direct aan de M40 is ’s werelds grootste verzameling Britse voertuigen ondergebracht. Een unieke, maar bovenal veelzijdige collectie. Bovendien kun je op een geweldig aangelegd buitenterrein ervaren hoe het is om off road te gaan met een Landrover. Compleet met doorwading, bijzonder steile heuvels en duizelingwekkende afdalingen.

De mannen van Passion4Wheels namen voor u een kijkje in het automuseum en kwamen tot de volgende conclusie: “Een aanrader, om tijdens je vakantie een middag te genieten in een automuseum, waar alles draait om mobiliteit van Britse bodem.”

Ruim 250 voertuigen zijn in het HMC tentoon gesteld. Je vindt er de Austin 100 HP, Land Rover No1, Morris Minor No 1, de allereerste maar ook laatste Mini. Maar ook Britse merken, die enkel 60 plussers in het wild hebben zien rondrijden, zoals bijvoorbeeld de 1951 Rover P4 75 Marauder, de 1951 Austin A90 Atlantic, de 1935 Morgan Supersports three-wheeler en de 1953 Lotus Mark VI.

Het HMC is een museum in beweging. Van tijd tot tijd worden er thema exposities gehouden. Via de website van het museum wordt hier informatie over gegeven.

Adres:
Heritage Motor Centre
Banbury Road, Gaydon, Warwickshire, CV35 0BJ (Groot Brittannië)
Afslag 12, M40
www.heritage-motor-centre.co.uk

Een kleine greep uit de collectie, waar ons oog op viel:
Landrover Defender 110 Double Cap Pick-up uit de film “James Bond, Skyfall”

Landrover City Cab uit de film “Judge Dredd”

Landrover Defender 110 High Capacity Pick-up uit de film “Tomb Raider”

Thunderbirds Limousine FAB1 van Lady Penelope

2003 Jaguar R3 Formula One racing car van Eddie Irvine

1988 Jaguar XJR-9 Le Mans winner, o.a. Jan Lammers

Landrover Range Stormer concept car uit 2003

JMC-12 Delorean uit de film “Back to the Future part2”